Triggerpunkt

En triggerpunkt är en smartsam punkt i en muskel. Ett annat ord för triggerpunkt är muskelknutor. Dessa uppstår när muskeln drar ihop sig för att skydda sig själv när du tex. har överansträngt musklerna eller fått en skada. 

Triggerpunkter ger en utstrålande smärta på stora områden när man trycker på punkten. Har du tex. ont i skulderbladen så kommer du känna smärta hela vägen ner till fingrarna. Smärtorna är inte farliga, det kan dock kännas obehagligt och besvärligt.

För att lindra och eventuellt öppna upp dessa knutor så rekommenderas triggerpunktsmassage. När din massor har hittat den ömmaste punkten så masserar hen den i några minuter, genom att pressa tummen mot muskeln några gånger. Denna typ av behandling kan upprepas några gånger på samma ställe under massagen.

Det viktiga är att du som kund andas igenom behandlingen. Massagebehandlingen kommer att lindra smärtan och muskelvärk. Behandlingen avslutas med en skön arom massage för att musklerna ska få ett harmonisk avslut.

Det är också viktigt att du dricker riktigt med mycket vätska. På detta vis hjälper du kroppen att rensa och lindra muskelvärken. Tänk också på att vila efter massagebehandling. Vila är viktigt för musklernas återhämtning.